OpenID voor website authenticatie

In mijn voorspellingen voor 2007op het gebied van digitale identiteit noemde ik al de ontwikkelingen rondom OpenID. Met de ondersteuning van OpenID door een aantal grote partijen; AOL, Microsoft, DIGG lijkt 2007 het momentum voor openid.

OpenID Momentum

Steeds meer webapplicaties maken gebruik van een digitale identiteit. Je kunt inloggen op basis van een gebruikersnaam en wachtwoord, certificaat, random reader en andere mogelijkheden. Of je nu e-mail leest, reacties geeft op een weblog of een boek koopt, op een zeker moment vertel je de dienstverlener wie jij bent. Digitale identiteit is belangrijk en maakt het Internet bruikbaar. Het onderhouden van je identiteiten wordt steeds ingewikkelder. Hoeveel verschillende wachtwoorden gebruik je nu al en hoe vaak geef je niet dezelfde informatie bij de online registratie? Om bovenstaande zaken te beperken staat tegenwoordig de term “user centric

3 Responses to "OpenID voor website authenticatie"

Feed for this Entry | Trackback Address

Chris Obdam says on: februari 21, 2007

De wachtwoord en username combinatie is geen onderdeel van het OpenID protocol. OpenID laat je vrij in de implementatie van de beveiligin. Een token of certificaat is dus ook een mogelijkheid. MijnOpenID.nl ondersteund deze methodes nog niet maar staat wel open voor deze initatieven.

MijnOpenID.nl is een onafhankelijke Nederlandse OpenID organisatie die gerund wordt door vrijwilligers.

Er is overigens ook een OpenID plugin voor WordPress, dus ook dit weblog kan OpenID gaan gebruiken!

Marcel says on: februari 21, 2007

Gefeliciteerd met http://www.openid.nl ;)

Nu nog wachten op een NL tutorial voor integratie van OpenID in je eigen site…leave your comment